Vila i frid

Tror att alla er som åkt skidor med mig har hört mig säga att man ALDRIG ska åka sista åket?
Detta är ännu ett bevis på att man inte ska det,
 



stallet

NU är jag i stallet och ska rida Gambler på lektionen idag. Vi ska ha dressyr så får se hur det går. Men ska bli kul (:




Ändringar, igen!

Haha, jag har lite svårt att bestämma mig. Nu har jag i alla fall diskuterat med päronen och vi har kommit fram till att jag ska få en HTC :) Dock inte desire, men, men :(
den här är det!
Grön (bilden gör inte riktigt färgen rättvisa)
svart
vit
Någon som har denna mobilen?
Vilken färg är snyggast?
lutar nog mest åt grön faktiskt :)

Earth Hour

Ni har väl inte glömt att det är Earth hour nu? :p


Bild från tävlingen idag, fixar en bildbomb imorn. fortfarande ingen ork till något, och priroriterar mitt välmående lite före bloggen. förlåt igen, men snart kommer jag förhoppningsvis vara återställd och kunna gå tillbaka till bloggandet. tills vidare får ni ha överseende med det, ni kan ju faktiskt läsa emmas inlägg ;)


..

bloggar senare, har varken ork eller lust till det nu. förlåt <3




dagen i bilder






bebis ♥


trevliga ponnyfolk att fota/spendera tid mellan staterna med :)

Alla bilder tagna av cajsa rasmussen

tävling

Idag var det hoppning på klubben. Jag och cardinal var med i en clear round, vi blev felfria :D <3 Det kanske inte gick helt perfekt hela rundan, men jag är asnöjd i alla fall! Bebis var super <3 eftersom mina föräldrar varken hade kamera eller videokamera med sig så har jag inga egna bilder. Men Ellan agerade fotograf (dock inte när jag red), sedan kom cajsa med sin kamera och tog lite bilder på när vi red och lite efteråt, ska försöka tigga till mig de snart. Ska förresten dra mig bort till cajsa nu strax, så då ska jag nog fixa till lite bilder!

snabbis

WAAAAAAHHH ! ojsan, måste dra nu. ska ut till stallet. menmen, ett snabbt tidsinställt hinner jag skruva ;)
när ni läser detta är jag troligtvis redan ute i stallet, eller iaf påväg ut. ska rida lilla Gambler en runda. Är fett taggad inför tävlingen imon, dock har jag bara hoppat han 2 ggr. men det får gå ändå ;)
Ska ut tidigt imon och fodra sen fixa alla grejer, sen efetr tävlingen ska jag hjälpa pappa riva ett rum hemma hos oss. så imon kan det bli sjukt kass uppdatering från min sida, men det tar jag igen på söndag ;) annars skriver jag nått mobilinlägg imon ;p kanske tillomed hinner det direkt efter jag har ridit ? vem vet ;p
hahah, nej, nu orkar jag inte skriva mer. vi höra :D


Skvaller

Såg detta i kommentarsfältet på nicholais blogg.
så nicholai har en ny häst som heter Volvo?  och ranson? Hahahha, asså förlåt, men det här gjorde min dag. Strök över namnet för att inte hänga ut någon. Men asså, lite gulligt var det ju. Fast mest kul.

glädje

blir lite sådär lagom  glad när man är sådär fett jäkla godisgodissugen, så ser man att det ligger en hemmakvällspåse sedan helgen i ens rum. med då tänkte jag "bajs, det är ju bara 2 godisar kvar... bättre än inget i alla fall". Så då går jag fram och tar den,  och känner att den är lite tyngre än sist. Kollar i den, och då ser jag mina lakritsar + lite godisar som underbara Elin lagt i min påse från sin <3 Förlåt ifall du ville ha tillbaka de... ;) CRED TILL ELIN BENGTSSON

photoshop

som ni redan vet installerade jag photoshop 7 elements på min bärbara igår. satt och testade klona oså, hahah, tyckte att resultatet blev gansk roligt, men det är långt ifrån snyggt. ska lära mig mer om photoshop, men tänkte visa er min första bild för att kunna jämföra lite sen xD

FÖRE:

EFTER:

sjukt fail, javet. men hahahh :p första gången jag testade ju ;)


Jessica och Oden

Oden och Jessica Jacobsson visar tricket som kallas bergsgeten uppe på en lastpall. Foto: Maria Lindberg
Såg de här två i tidningen när jag kom hem. Det är verkligen imponerande! :D Hela artikeln hittar ni här, läs!

denna,denna,denna,denna :D

ÅHHHHH, jag verkligen älskar rött :D kollade en blogg och såg denna outfiten. Blev förälskad direkt :DDD
Den hade varit helt otroligt fin på Gambler med , tänk er en vit ponny med allt detta ? :D
Denna kommer troligvis inhandlas så fort jag köper egen häst ;) Hahah,

Diggar den röda hjälmen, så sjukt cool :D


blåst

Min älskade lilla vän Fanny åkte till hööks för att inhandla en race safe väst. Jag frågade henne ifall hon köpte något mer. Hon säger: den ridvästen, en back on track hjälm, ridskor, två par ridbyxor, det fleecesetet + ungefär en halv affär till som jag inte minns. Sedan när vi har pratat lite i telefon med varann säger hon: - Emma, fan vad lättlurad du är! Kände mig som Elin då... -.- Dagen spenderades med Cajsa från PF, jag tänkte rida med kände att det kunde vara lite roligt att ha sällskap i stallet så jag frågade cajsa om hon inte hade lust att rida med mig, det ville hon gärna. Sedan fick jag reda på att hästarna inte hade några skor än tydligen, så ridningen fick vänta lite. Istället hade vi en av våra omtalade PA-dagar (ponnyakut-dagar), riktigt trevligt. Hon hjälpte mig också att leta upp saker till den guldiga outfiten jag la upp i förra inlägget, och även redigera på kavajen :)
Våra idoler, speciellt snyggingen Nicholai xD (eller min i alla fall, fråga helst inte cajsa om vad hon tycker om honom, då kan ni riskera att få lite ont i öronen)
Hejdå Ante, du få vila i frid <3
har fler fina bilder på lilla ante, men de kan ni få se imorgon <3

outfits

vit-silver-svart outfit
guld outfit

behöver

Jag behöver verkligen nya ridbyxor. Problemet är att jag inte vet vilka jag vill ha... Har ni tips något tips? Pris spelar inte så stor roll, inte märke heller. Enda kravet är att de ska vara helskodda ;p


Röda Whitaker skulle inte sitta helt fel ;)


HISS

Jag vill Hissa GPA speed air hjälmen.
som ni säkert redan vet köpte jag en sån när vi va i Göteborg på Scandinavium horse show i februari.
Har änvänt den nu i några veckor och jag ÄLSKAR den.
De jag köpte den av sa att den kunde bli kall på vintern, ventilationen är sjukt bra i den, men jag har faktiskt inte haft några problem med att jag har frusit. Jag har ändå ridit både inne i ridhuset som är en frysbox på vintern och ute i skogen.
Rekomenderar er verkligen till att köpa en. De är både snygga och riktigt bra. 'Dessutom, om de går sönder kan man få en ny på sin försäkting ;)
Visst, de kostar lite. Jag köpte min för 5000, eller jag betalade en del. men det är verkligen värt de !




22 mars 2011

precis skrivit en massa tidsinställda inlägg :)
veeeet ni en sakkk `? SNART har vi 100 inlägg :D:D

Nu ska jag kolla på tv lite till , imon ska jag plugga och sen har jag konfa halv 7. får se om jag hinner blogga nånting då,


hoppning igår

Tänkte skriva en text om hur det gick men jag orkar inte, har lite med skolan att skriva sen. Men jag kan sammanfatta hoppnningen som bra, även om han gick lite fortare än vad jag ville. På tävlingen på lördag tror jag det kommer gå bra, Cardinal hoppar alltid, hur dåligt man än kommer på hindret. Har aldrig sett honom vägra heller. Skänkelvikningarna som vi gjorde lite i början gick jättebra, det brukar jag knappt ens kunna göra med honom annars, jag blev helt chockad :o På lördag får ni nog bilder  :)
Bild från senaste tävlingen med Cardinal, det är Cajsa på Figo :) Usch, det regnade :(

bildbomb

hade tänkt fixa en bildbomb med en massa ovisade bilder från ridlägret 2010 som jag fick av linn häromdagen. men självklart ska allt dampa sönder ;o ska försöka fixa det, så förhoppningsvis kommer bilderna någon gång.


stallet

Har precis kommit hem från stallet.
När jag kom hem från skolan gjorde jag blåbär/banan smoothie, det blev faktiskt riktigt god :p
Sen chillade jag vid TV:n en stund innan jag bytte om och åkte till stallet.
Tillbringade eftermiddagen där innan jag skulle rida vid 10 i 6. Hade Samantha idag, en vit stor häst. Hon kan vara en riktig bitch, men idag var hon faktiskt väldigt snäll och duktig (:
Det var roligt att rida henne, längesen jag red henne nu. Senast jag red henne tror jag va precis efter sommaren då jag tävlade henne i dressyr. Men idag hade vi hoppning. Skulle haft Gambler och hoppat bana nu innan tävlingen som är på söndag, men kiropraktorn kom idag så jag hade inte med han. Tävlingen får gå ändå ;)
Nu sitter jag och har ingen aning om vad jag ska blogga om. Något tips ? Vad vill ni läsa för nått ? Eller vill ni se fler bildbomber? SKRIIIIV vad ni vill se/läsa här på bloggen. har extrem bloggtorka nu :(


ny mobil

efter lite om och men blir det den här mobilen.
Har inte beställt den än, eftersom pappa hittade ett annat bra abonnemang som han trodde var bra för mig när han redan hade valt ut ett + att han vill åka till media markt och kolla på alla mobiler.
Har tänkt att jag ska köpa en röd, och så ska jag köpa fler skal i andra färger som jag ska blinga :D
Vi hörs!

ojsan

såg nu att inlägget om bloggar som  jag läser inet funkade :(

roligt och mindre roligt

Vi ringde till Madde och frågade ifall vi kunde ha en häst på bete hos henne i sommar, och dessvärre sa hon att deras bete bara räckte till två hästar. Sedan sa hon också att hon hade tänkt sälja Gimmo. Så ifall hon fick honom såld, får jag gärna ha en pålle där. Hon tipsade också om att deras granne hade frågat Madde om sällskap till deras häst, men eftersom Madde bara har 2 hästar nu så står nog den hästen förmodligen ensam? Så hoppet finns kvar :)
Självklart tycker jag det är jättetråkigt att Gimmo är till salu, jag tycker ju faktiskt om den galna ponnyn. Hon frågade mig ifall jag visste om någon som kan vara intresserad av honom, så jag skriver lite  om honom nu.
Namn: Rubin, "Gimmo"
Födelseår: Någon gång mellan 2001 - 1998. Förra ägarna sa lite olika åldrar, och bla bla.
e/u: Kommer inte ihåg, men kan nog kolla upp
Ras: Shetlandsponny/svenskt halvblod
Färg: I dagsläget mörkbrun, men står tecknad som svart.
Mankhöjd: 128cm (kat. B)
Kön: Valack
Tecken: inga
Gimmo är en pigg B-ponny, som skulle passa bra på tävlingsbanorna ihop med en liten och tuff ryttare. Han tycker det är superroligt att hoppa och har verkligen kapacitet. Jag har bara hoppat enstaka hinder med honom på grund av liten paddock, men när jag har hoppat honom har han ganska lätt tagit sig över 120cm. Han kan definitivt hoppa högre än så. Han är rikigt pigg av sig och kan bli stark i hoppningen, så han behöver en lugn ryttare. Även i dressyren är han grymt pigg. I munnen är han känslig, så han vill inte ha någon som drar i honom. I dressyren är det extra viktigt att ryttaren är lugn, annars kan det hända att det blir galopp istället för skritt. När man rider ut får man vara bestämd. Han är pigg och vaken som alltid, men har testar gärna, och då måste man kunna säga till. Det går bra att rida ut på honom själv när man visat vem som bestämmer. Trafiksäker. Supersnäll att stå och pyssla med. Han är inte i tävlingskondition just nu.
Jag vill att Gimmo ska komma till en liten ryttare med hästkunniga föräldrar som vill satsa på hoppning. Ryttaren ska ha skinn på näsan, och ska ha tävlat innan (om de nu vill satsta på tävling), ha eftarenhet av de piggare hästarna. Han ska få bo i ett fint stall med hästkompisar i hagen. I hagen vill han helst vara ute mycket. Jag tänker en ryttare som Evelina Lindh, ni vet GP-ponnyn vinnaren i år. Har ju bara sett henne rida i och för sig, men hon såg ut att kunna vara en perfekt Gimmo-ryttare :)
Kommer sakna Gimmoplutten :(
Finns det någon liten ryttare som är intrsserad där ute?

20 mars 2011

dagen började skit bra *host*
vi skulle gå upp 8 för att hinna fixa oss och rummet tills mamma skulle komma vid kvart över 9. vaknade kvart i 9: HELVETE! VI MÅSTE GÅ UPP!
hann fixa rummet, sminka oss och nästan äta. blev lite sena ut till moheda men vi hann ändå ;)
Kom hem precis, så nu ska jag städa mitt rum lite och packa upp sakerna jag hade med hos Ellan. sen ska jag till stallet lite senare och rida en runda i solen. Ska bli riktigt roligt faktiskt :p Gambler är en riktigt rolig häst att rida ;p eller , ponny*
ska nog kolla färdigt på avsnitten från ponnyakuten. såg de 6 första när emma och jag sov hos mig i fredags. så har några kvar ;)
O veeeeeeeeeeet ni en saaak ? :D
NIcholai från ponnyakuten (emmas o min idol) ska till Ljungby i april och tävla :D:D gissa vilka som kommer stå läängst fram? (a'
Lova, får vi bo hos dig ? (A) :D

nu ska jag skriva några tidsinställda inlägg innan jag drar till stallet (:


tävling :D

hade precis en liten tävling mellan oss tre bloggare som är på plats. tävlingen gick ut på att vi skulle äta en tårtbit med grädde på utan att använda bestick eller sina händer så fort som möjligt. hahaha, kan säga att vi blev liiite kladdiga.
Gissa vem som vann ? :D hahha, OFC var det JAAAAAAG :D
Vi filmade under tiden tävlingen var, och även en stund efter. hände massa roliga saker då, så tycker ni kan ta o kolla den filmen när den kommer ut på bloggen dp ni kommer skratta som satan ;) Nu ser vi fram emot en lika rolig kväll, men med kanske liite mindre grädde.

@ Ellans place

jahopp, Emma och jag gick upp 10 över 5. Sen gick vi till ellan efter en timme och nu är vi här och har precis ätit tacos idag igen x'D
Nu ska vi göra tårta :D mohahah, bara för att vi är tjocka ;)


Vi hörs :)


NYTT REKORD :D

nu har vi spenderat 22 timmar i sträck på en luftmadrass :D
hahah, slå det om ni kan ? (a'


bloggar jag läser

jag (emma) har suttit en stund och lyckats komma på hur man använder photoshop :D ska se ifall jag lyckas göra en helt egen  header sen, när jag har lärt mig lite mer! men jag gillar den vi har nu rätt starkt. Har i alla fall gjort en test-header, dock hade jag typ inga bilder på elin så hon fick bara vara med på en bild på headern xD Tänkte skriva vilka bloggar jag läser:
Hästbloggar
collbaz.blogg.se
dressyrmupparna.se
elviraochklara.blogg.se
evelinablomqvist.blogg.se
internationalshowjumping.blogg.se
johannagrant.shapemeup.se
nicholaihollesen.blogg.se
ponnyochryttare.blogg.se
carlssonpataket.blogg.se
ponnyfilurerna.blogg.se
teamsl.blogg.se
ztreliin.blogg.se
ponnysanning.blogg.se
rsskvaller.blogg.se
det här är de jag läser regelbundet, men följer fler.
top 5 bloggar
1. teamsl.blogg.se - skriver mång grymma texter och grym updatering
2. ztreliin.blogg.se - rolig utrustning och update
3. carlssonpataket.blogg.se - updaterar och det var lätt att komma in i hennes och soccans liv. rolig utrustning.
4. dressyrmupparna.se - ja, vad ska jag säga? dressyrmuppar!
5. nicholaihollesen.blogg.se - snyggingen himself...

oj

...
vi fattar inte hur man görr....

idol inlägg

(Tänkte lägga upp detta inatt, men jag kan inte vänta så lägger upp det nu ist . )

Visste ni att jag har en häst-idol? :p Hahha, ja det är faktiskt sant.

Helt sjukt hur mycket han kan som hans ägare har lärt han. Förstår inte hur hon lyckas lära han så sjukt många saker. Helt AMAZING :D
Han kan hur många trick som helst. Han kan dessutom gå bra i dressyren, han är tävlad ett antal gånger och jag har för mig att det har gått bra på de tävlingarna. Han har även varit på en massa olika uppvisningar/shower och mässor. T.ex, Eurohorse …
O vet ni vem det är ?
Kolla dessa bilderna så kanske någon av er vet vem det är  ;)




(lånade bilder från din blogg jessica, hoppas att det va okej. annars får du bara säga till ;))

Ja, det är ju såklart Oden. Jessicas häst. Eller ska man kalla han hund ? Tror seriöst att han är korsning av häst/hund.
Jessica är ävern hon en väldigt bra förebild. Hon har ridit in Oden själv och lärt han alla trick. Hon är en duktig ryttare som har tävlat under åren. Jag ser upp till henne väldigt mycket också :)
Ser fram emot ett studiebesök hos dom nån gång sen när vädret är lite bättre. Så ska jag ta med kameran och fota en massa :)
Vill ni se fler bilder och filmer på Oden och följa hans träning och uppvisningar så får ni kolla in på Jessica och Odens blogg : nordsvenskaoden.blogg.se

//Elin


@ my place

emma glömde skriva innan att vi faktiskt har lärt oss en till grej idag :D
om man först petar/skär en lök och sen petar sig själv antingen i ögat eller under ögonen så börjar man gråta. visserligen har jag väldigt lätt för att gråta, det har dom som känner mig märkt. räcker att få mig att skratta så gråter jag xD
hahah, erkän jag är ganska smart som kom på det med löken ? (a'

ikväll är typ alla på balders, själv får man klara sig med emma, massa filmer och godis... :(
nej jag skoja bara xD vi har precis kollat på en film och ska strax sätta igång en till film ;)
Imon sover vi nog ganska länge, men sen efter när vi har vaknat ska jag försöka få upp några inlägg.

Har fixat ett tidsinställt inlägg nu ;) det kommer upp under natten. handlar om en sak jag inte tror att ni vet om mig :p jaja, den som är vaken får veta ;)

Bild på mig och Bonito. Hästen jag hade på ridlägret i ljungby 2010 :)

//Elin

@ elins house

HahahahHAHAHHAHAHAHAHAHHAHahAHAHAHAHAhAhAHhaahahAAHah. vet ni? ifall man hostar tillräckligt mycket samtidigt som man äter en godis kan den komma ut genom näsan................ :D
love, Emma&Elin
btw elin föröker bädda ner mig nu, så måste sluta!

thaa schuuul

Hello (:
hahaha, jag är en bajs





ehh, ah, det va sara som hade kul och gjorde en beskrivning av sig själv ;)

//Elin

stallet

Har varit i stallet sedan 5 och kom hem nu, så det blev en snabbis :) Kollade när Elin red, tog med filmkameran men orkade inte filma något, hah. Elin red cardinal bebiis <3 Jag gjorde en ponnyfläta och luggfläta i Hippos man, han blev jättegullig! Första lyckade ponnyflätan i mitt liv :D Imorgon ska jag till stan med mamma = kanske nya ridbyxor? Dagen var rätt chill. Elin är gryyymt lättlurad, heheheheheh :D tips: ska ni lura någon, lura Elin, hon går på vad som helst ;) snart kanske det kommer en ny header, då jag har lärt mig använda photoshop!
Hej så länge!

Konsert Ska kolla på konsert nu. Alvestas ...

Konsert Ska kolla på konsert nu. Alvestas musik gymnasie ska ha en tribut till kizz. Får se hur den är xd Nähä, nu börjar den. //Elin


Mobilbloggar igen (:

Mobilbloggar igen (: Vad kan man skriva när man har uppfunnit en tidsmaskin och åkt tillbaka till 1789 under revolutionerna för att skriva reportage ? Ingen aning vad jag ska skriva... Hahah, ganska meningslöst inlägg. Men glömde blogga igår. Klockan blev ganska mycke :s Idag kommer emma till mig (: hon ska följa med mig till stallet, jag har ridning ikväll igen (: Kanske tar med kameran och fotar lite, ni har ju trots allt inte sett min nya hjälm :p Föresten, vi ska ha engelska snart. Sen ska vi på konsert och sen äta. Efter lunch ska vi tydligen dansa afrikansk dans med några som kommer hit :p hahah, får se hur de går. Jag är en pinne .... Sen har vi hemkunskap :-D eller, kanske inte så roligt idag. Vi ska ha prov. Aja, vi hörs sen (: //Elin


ridningen igår

Jag hade som anat Ratina, dressyr. Jag mådde inget vidare alls när vi red och jag red inte bra, så jag är inte förvånad över att det inte gick sådär jättebra... Hon tog inte vänsterskänkeln och jag hade feber, så de diagonala slutorna gick inte så hemskt bra. Men måste säga att jag är positivt förvånad över galoppen! Den gick superbra! Hon brukar bli så satans ivrig och hoppa runt och vara överallt, men idag gick fattningarna och ställningen, formen och nästan allt bra! Hon gick i dubbla spår en gång när hon blev lite övertaggad, men annars skötte hon sig bra :)
1. Ratina skötte sig bra (nästan hela tiden)
2. Jag red allmänt dåligt, men den här gången kunde jag faktsikt skylla på feber ;)

Ridningen idag gick sådär. Skulle haft sun...

Ridningen idag gick sådär. Skulle haft sun flow med efter lite fixfix så kom gambler upp och jag red han istället . Vi hade hoppning . Han va jätte duktig, men jag vet inte vad det va med mig idag. Kände mig helt ofokuserad och allt blev bara skit. Hade det inte varit för gambler vet jag inte hur det hade gått. Anmälde mig till tävlingen den 26 med. Får se hur det blir med den, har inte bestämt om jag ska vara med än. Nähä, vi hörs imon under dagen //Elin


statistik

roligt att det är en hel del som klickar in på bloggen varje dag! Fast det går lite vågigt, eller vad säger ni? :D

ridning

Idag är det dressyr på schemat (tror jag, haha) Antar att jag ska rida antingen Ratina eller Cardinal, men vi får se ;) Skolan var riktigt rolig idag! Den mogna delen av klass 8b satte ihop 2 bänkar och en stol och trängde ihop oss på de, och så tog vi simons suddi och kastade runt och slog på det. Vi räknade prickar med, så varje gång man failade fick man en prick, och man kunde åka ut xD Haha, jag vann en gång :D:D sedan började vi slå med mobilerna och de kastade upp min mobil i luften, och sedan råkade en viss arvid svensson slå till den hårt åt sidan så den flög ner för hela trappan och landade i en plåtdörr och ner på stengolvet, så miin mobil (sosm btw funkar igen nu?!) fick sig en omgång den också idag... Hänt bra saker även lite mer privat idag, hihi :D Nu fattas bara någon som jag kan tävla mot vem som har flest vänner på facebook... har precis börjat så har inte kommit så långt än ;)
NU ALLA SOM LÄSER DETTA, KOMMENTERA ETT FÖRSLAG PÅ HELSKODDA OCH BRA RIDBYXOR, DE FÅR KOSTA HUR SOM HELST, MEN DE FÅR INTE VARA HALA SOM MAN BARA GLIDER RUNT, FÖR JAG MÅSTE HA NYA! haha :D tack.

Jag tycker synd om dig, det kan inte känna...

Jag tycker synd om dig, det kan inte kännas bra att inte våga vara sig själv. //Elin


Måste bara testa att mobilblogga :p Hahah,...

Måste bara testa att mobilblogga :p Hahah, har precia vaknat, åär skit trött. Men nu måste jag gå upp, vi hörs under dagen :) //Elin


HJÄLP MIG !

Vi ska spela och sjunga en låt själva i skolan på musien. Har valt att jag ska spela piano då jag inte är så bra på gitarr xD hahah, det är bara det att vi ska ha valt en låt tills på tisdag. Jag har ingen aning om vilken jag ska ta ;o Hjälp mig ! Skriv en kommentar med en låt ni tycker är bra som jag skulle kunna spela. Om jag väljer låten du skriver får ni länkningar ;)

//Elin

sommar!

saknar verkligen, sommaren, och framför allt värmen :o bjuder på lite bilder från sommaren!
haha, nu orkar jag inta ladda upp fler xD somriga var de iaf. / Emma

tävling

Tävlingen hittar du genom att klicka här. / Emma

melodifestivalen

JAAAAA, älskade Eric Saade vann såklart! <3 röstade x antal gånger på honom... Ingen gudstjänst imorgon för min del, sjukt skönt att vara ledig :D Har btw hittat mid drömponny på hästnet: klicka
bjuder på en bild på fina eric, grattis till honom :) <3
har inget intressant att skriva riktigt nu, men antagligen imorgon kommer lite roligare inlägg ;) / Emma

hhhhhhhhhhhhhh

eeeeeeeeeeeeeeej

Kväll

tjaao. Nu sitter jag här, idag gjorde jag biologiprov, det gick inte bra. Det hör inte till min vardag precis :( aldrig fått sämre än VG på något prov någonsin, så detta blir en tragisk dag... mm... jag ska inte avslöja något men jag kan säga att jag är aktiv på hästnet, och har varit det de senaste veckorna :D Dra inga slutsatser nu tack.

Elin stack till ljungby och dissade mig, så vetinte vad jag ska hitta på... haha, eller jo,  det gör jag. Jag går alltid runt fullbokad, har oftast en pland B med, lär man känna Elin märker man att det behövs ibland ;s Jag har fortfarande ingen mobil, fattar inte hur mina föräldrar kan vara så sega?
Har sjuk träningsvärk i några muskler jag inte visste att jag hade... typ vid axlarna, gjorde en grej på idrotten 2 gånger eller något och nu är de muskelerna döda? Kan typ inte lyfta armarna ;o Men spelat volleyboll idag, (okej, jag kunde lyfta armarna) Matchen på söndag är inställd, nästa blir SM 2011, förra året var sjukt kul, så det lär bli askul detta året också?
blev ett tråkigt inlägg utan bilder, men ah, hade typ inget att skriva. eller jo, det är askalas pris på Wellington classic Charles Owen från cheval. Nu fick ni en bild, haha.
Det är ingen i närheten som behöver låna ut sin häst ett tag? // Emma

hos moa

Är hos moa nu, vi kom hem från stallet typ halv 9. De byggde banan idag till tävlingen imorgon. Vi släppte Blacky en stund i lilla ridhuset innan de började bygga, sen red vi Shagge en stund ute på ridbanan. Fast vet inte om man kan kalla det ridbana, snarare swiming pool...
Shagge va verkligen jätte härlig att rida. Brydde sig knappt inte om något, gick i fin form och har helt underbara gångarter. O han är bara 6 år med ;s
Nu ska vi kolla på TV, och tjocka oss med knark(filidutter) :P
Bloggar kanske imon när jag kommer hem, beror på när det blir. Men det blir tyvärr ingen uppdatering från min sida under dagen då den troligtvis kommer tillbringas i Sickinge.
Men vi hörs (:



Moa & Amigo

//Elin

:D

Just nu är jag såhär glad: :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D , nej nu orkar jag inte skriva mer, men är ännu gladare :D

Ska till ljungby imon, vet inte om jag tar med mig datorn. har jag inte med den så kommer uppdateringen från min sida bli kass :( har inte hunnit fixa tidsinställda heller, men ska försöka få med den ;)

Kommer hem på lördag kväll (:



//Elin

skolan

Sitter i skolan i datasalen. har egentligen ws nu, men inget att göra så millan och jag sitter och kollar olika namn och dess betydelse xD visste ni att Elin betyder "lysande"? Emma betyder "stor, väldig" :p
Nej, nu måste jag kolla vidare på namnen , bloggar mer ikv (:



//Elin

sparning

nu SKA jag spara pengar! Haha, som det ser ut nu ekar det i min plånbok (nästan), men detta är vad jag ska spara till:
Dock inte blingad om jag inte hittar den till riktigt bra pris
helskodda, annars ska jag inte ha de!
och nu kom jag inte på nåt mer :( Men måste ha massor av pengar med mig till falsterbo också! / Emma

Ny punkt i meritlistan!

Okej, outside of häst- och skidvärlden lite nu! Tyckte för övrigt att dagen gick rätt fort, har idag hunnit med:
  • hitta 2 mobiler jag ska övertala mina gulliga föräldrar att köpa till mig (en av de, ahaha)
  • gjort dagens fail
  • fått en halv kyrka inklusive präst att skratta åt mig PÅ gudstjänsten, PÅ nattvarden ojojoj hahahaa
  • varit på 7khuset och gjort ultraljud på mina njurar
... nu då?
JO                                                                                    / Emma

:O

jag glömmer ALLTID att ändra kategori på mina inlägg ;S de hamnar alltid i allmänt för att jag inte byter...
påminn mig när jag glömmer de, annars kommer de förbli i allmänt ;S

förlåt, men lite ryck på mig.

Och nu SKA jag lägga den i Elin bloggar !

Hahah, jag lyckades :D

cepe inlägg, vet xD men ni överlever ;)

om någon dag kommer jag börja lägga in låååånga inlägg, ett varje dag i 23 dagar tror jag xD ska se hur länge de håller ;) men ni har något att se fram emot så fortsätt kolla in bloggen :)


//Elin

R.I.P

Sänder en tanke till dig som förlorade din ponny i söndags. Usch, fyfan att vara med om något sådant. Det borde inte vara tillåtet att bli av med sin bästa vän på det sättet. :'(
Vila i frid <3



//Elin


DISS

Trodde aldrig jag skulle dissa någon av Hööks saker, men nu gör jag det.

STOR diss till Hööks halvskodda jeansridbyxor.


Efter bara någon tvätt blir de helt konstiga i baken. Ser ut som att man har sktit på sig, hur snyggt är det ? ;s
Hade ett par innan, men jag slängde de då de blev så fula. Både fanny, emma, sara och fler jag känner har haft dem och de blir likadana efter ara någon tvätt.
VIll köpa ett par nya jeansridbyxor då jag tycker de är snygga :p men hittar inga som verkar vara bra.
Har ni några tips? enda kravet är att de ska vara helskodda.

//Elin


randoom,

min bror är random.
häromdagen när vi va hos våra grannar satt jag och alicia på hennes rum och spelade tv-spel. Ludde kom och satte sig i hennes datastol. efter ett tag kom spike (alicias katt) in på rummet och gick runt. någon minut senare:
"har katter automatisk svans eller kan de styra den själva ?" Ludde,

en stund senare kom den andra random saken han sa:
"man kan köpa dinosaurier på netto."

asså suck, min bror är udda. ;p

//Elin

Ridning

Ja, det var då hoppning igår. Jag hade Ratina. Hon var... pigg. som satan xD Ja, innan vi började hoppa, när vi red fram, gick det ganska bra tycker jag :) i traven var hon lite halvseg, sedan började hon se lite spöken på läktaren och fick något ryck och satte av i en bockserie. Men kvar satt jag i alla fall, även ifall jag var 100% säker på att jag skulle åka i backen i den stunden, haha, det var nära! Hon gjorde något sånt 2 gånger, satt kvar andra gånger med. Efter ett tag tog jag ihop henne mer, och det kändes bättre, jag vet faktiskt inte varför jag inte rider lika nogrannt från början? är AAAASNÖJD över galopparbetet, hon brukar bara fjolla runt på dubbla spår lite överallt och tappa formen totalt, asså bli sjuuukt pigg och dragig och jobbig, men nu gick det veeeerkligen bra :D kändes helt asbra :D Sedan började vi hoppa lite, första gången jag hoppade Ratina idag. Det var inte sådär superkontrollerat hela tiden precis... hehe. vi hoppade en kort liten bana på 4 hinder, började med en konstig sväg till 1an, haha. Tyckte inte att banan kände alls bra när jag red, men sedan när jag kollade filmen så tyckte jag inte att det såg alls så illa ut som det kändes. Tror att jag kommer att hoppa henne mera i framtiden, och jag är riktigt sugen på att lista ut hur jag ska kunna rida henne så bra som möjligt ;) Anmälde mig på klubbhoppning med Cardinal, 70 cm igår också. Inte några högre höjder för honom, han är ju trots allt 22 (?) år. Synd, hade han varit yngre hade det varit roligt att kunna hoppa någon 1m bana med honom, för ponnyn kan ju hoppa, det är det inga tvivel om!
banan: (råkade rita dåliga vägar, men jag orkade inte ändra)
Fina Ratina, bilden ger inte henne rättvisa :( <3
* Nej jag vet inte vad min hand gör.
* Ja, jag har tagit bort den svarta saken, någon mjuk sak, insåg hur fult det var xD
Precis innan avsittning.
// Emma

,

Vet inte vad jag ska skriva ... :(
Idag hade vi studiedag så jag tänkte sova länge. men nähä, självklart vaknar jag innan 7 och är hur pigg som helst. låg kvar i sängen till typ halv 10. sen åt jag och tittade på tv en stund innan jag duschade och cyklade ut till stallet. fråga mig inte varför jag duschade innan jag skulle till stallet för det vet jag inte ens själv ;p
va i stallet till halv 3 då sandra kom. vi red en runda med louise sen cyklade jag hem typ vid halv 5 tror jag klockan va xD
när jag kom hem va jag sjukt trött så jag chillade i soffan och höll på att somna. nu har jag duschat och bakat kladdkaka till ikväll :) hann till o med städa mitt rum, det kallar jag skillz ;)

nu ska jag skriva några tidsinställda inlägg tills imon. kommer ha fullt upp hela dagen imon . först skolan sen måste jag plugga sen har jag konfa. men ska försöka blogga ändå ;)

//Elin

Ridningen + Just Wright

kom hem från stallet typ vid 8. åt då och sen chillade jag, min bror och hans kompisar kom hem för ett tag sen med några filmer och massa godia. nu sitter vi och kollar på Jst Wright. Den är faktiskt ganska bra, fast jag fattar inte riktigt handlingen ;p hahah,
Jag har också haft tyst minut för stackars emmas mobil som tyvärr avled igår :( Vila i frid <3

Tänkte skriva om ridpasset idag , (:
Vi hade hoppning och jag hade Sun Flow. En knäpp ponny som jag ridit hela sommaren. Känslan jag fick idag var helt otrolig, så fort jag kortade tyglarna och kom fram i trav så sänkte hon huvet och gick skit fint . Hon sparkade inte en enda gång. Fick tårar i ögonen , blev så sjukt glad. Det är sällan hon är så som hon var.
Sen kom vi till hoppningen,... hon tycker hoppning är sjukt kul, hon får ryck och springer som satan innan hon hoppar av. men idag var hon jätte duktig och riktigt väntade på mig tills jag bad henne hoppa. jag var så glad efter ridpasset , tror jag gick runt med tårar i ögonen.
Min älskade lilla knasponny <3

//Elin


7 mars 2011,

har precis fikat och ska iväg till stallet nu, så jag hinner inte blogga egentligen :( men men, det gör jag ändå ;) ahhaha,
idag i skolan fick vi våra matriser i spanskan. blev ganska nöjd med den faktiskt (:
nu MÅSTE jag gå och byta om, alicia och Mikkis kommer strax .. ;s
hahaha , vi hörs kanske ikväll , annars ska jag blogga massa imon ;) :D


JAG VILL ÅKA SKIDOR :O

//Elin


GHS

kom på att jag inte har lagt upp så många bilder från GHS... eller inga alls, så jag la upp 3 i förra inlägget.
Imorgon kommer det troligtvis en bildbomb därifrån , så vänta ni bara ;)

föresten, det kommer bli dålig uppdatering imon med. skolan hela dagen sen stallet hela kvällen. och har inte hunnit fixa tidinställda nu, men ska blogga något på kvällen iaf ;)
//Elin


dålig uppdatering,

som ni kan se på rubriken , och ni har säkert märkt det här på bloggen med. men min uppdatering har varit extremt dålig idag. förlåt för de, men i morse när jag vaknade skulle jag ut till stallet direkt. när jag kom hem dampade jag på alla mina häst saker. de är överallt ... på mitt rum, nere i ett rum, i förådet och typ 50-11 ställen till. tröttnade på det så jag gick ut i garaget och rensade ur ett skåp sen började jag flytta in alla mina saker där. blev klar så tänkte blogga då, men då skulle vi äta. nu har jag ätit så nu har jag tid att blogga (:

fast, jag vet inte vad jag ska skriva om :( äh, ni får se några bilder istället ;p





// Elin

plugg och superväder

Rubriken talar för sig självt. Vaknade runt halv 9, sedan låg jag kvar i sängen vilket relaterade att jag fick skynda mig till konfan vid 10. Njöt så mycket jag kunde av det underbara vårvädret på vägen till kyrkan, och likaså på vägen hem. är lite ledsen nu eftersom jag verkligen inte hinner vara ute, måste plugga! Matte, engelska, tyska. Fick prioritera blogga som viktigt, så hinner nog egentligen inte skriva det här inlägget, menmen. Just nu ligger jag och lyssnar på spotify, listan som jag gjorde igår. Och skriver på engelskan såklart. En uppsats som ska heta "The Love of My Life", min lärare kunde inte ha valt ett lite lättare ämne eller? :( Mja, hejdå! / Emma
Påminn mig att lägga upp bilder från hårddisken sen! :D

randoom

Elin har tydligen sagt  "64 eller nej 63!" Till Nicholai i ponnyakuten..
Asså vad är det med henne ? ;s



// Emma


BILDBOMB!








Den första graciösa uppsittningen...




Här upptäckte jag att någon hade ändrat inställning på systemen så vi hade fotat med sepia hela tiden..

Fint emma,

Digga min mössa ;)

nähä, fler bilder kommer en annan dag. insåg nu att det var ganska många bilder ...

//Elin

kylskåp

Måste bara säga att Elllan (ponnyfilurerna) är ett kylskåp. Kolla bara denna graciösa uppsittningen ...
(För övrigt är Cajsa, en annan bloggare på ponnyfilurerna, ett kassaskåp)


Fotograf: Emma

// Elin & Emma

5 mars 2011

Kom hem från stallet för en stund sen. 199 nya bilder .... Hahah, 
Ellan skulle rida Lady så jag Cajsa och Emma gick med Aragon och Mulle. Vi blev godissugna så vi gick till Hanaslöv för att köpa godis och fika med hästarna. Satt utanför värmestugan på en bänk en stund. Det kom en massa små barn och klappade hästarna, så "roadtripen"

Och nu gästbloggar Cajsa lite. ;) Elin skulle svara i telefonen. Emma sitter jämte mig & smsar, från MIN mobil. :S Nu började hon att skratta åt Elins alla bortförklaringar. :p
Undra om detta kommer med eller om Elutt tar bort det? Det får vi se.. x) Men nu ska vi baka tårta. Eller, snart ska vi nog det. Emma & Elin har trillat av & INTE bjudit på tårta. FY! Men bättre sent än aldig! ;) Jag har faktiskt aldrig trillat av. Jag har ridit i typ sju år. Emma är dum ihuvudet & jag & Elin är 72875465738523984389 gånger bättre än Emma! :) Hon ekänner själv! :D :D :D :D
Nu kommer Elin.

(fortsättning på mitt inlägg nu, blev stopp mitt i en mening)
så "roadtripen" blev uppskattad av många. (: det fanns dock några (nämner inga namn, men ni vet vilka ni är) som inte uppskattade den lika mycke ...



Bildbomb kommer senare ikväll (:
//Elin

:(

Som det ser ut nu så blir det ingen tårta idag :(
Emmas båda bröder är sjuka så vi kan inte sova hos henne .
Men nähä, nu ska vi klä på oss och sen fixa mitt run. sen ska vi upp till Ellan och äta sen ut till stallet en runda. Blir inte att rida Gambler idag heller, men vi ska gå med mulle och aragon.
Nu har vi precis kollat på Superhero movie. Ganska rolig film också, fast inte så mycke handling. Men den va rolig ändå ;p

//Elin

angående tårta.

ah, tårta imon. nej usch vad tjock jag är nu ;s skojar inte att detta är min tjockisvecka. ska ta tag i de och springa lite nästa vecka om mitt knä pallar de, hoppas hoppas hoppas :D


kom föresten på att det är idag jag ska till emma. klockan är ju faktiskt 01.13

//Elin

tårta

Har precis bakat tårta och haft tävling om vem som kunde äta upp fortast... jag vann, hehe :D i vanliga fall gillar jag inte ens tårta, men mina medspelarare var sjukligt långsamma idag ;) Imorgon kommer Elin till mig och då ska vi baka tårta, ha lite avramlingscermoni, ni vet, både hon och jag har ramlat av för inte så längesedan, så vi är skyldiga en tårta. Enligt nathalies våg har jag gått ner 5 kg? och nu har jag ätit tårta? haha, måste ut och springa lite imorgon, eftersom jag lyckades ta livet av mitt knä dog det, så kunde inte träna idag :( Längtar grymt mycket efter sommar, värme och jordgubbstårta, det är jag inte ensam om va? / Emma

rubrik ?

förlåt, men jag har seriösa problem med att komma på rubriker...
har precis kollat en film , She´s the man. grymmt bra film med massa av min humor . fast, jag skrattade tydligen inte en enda gång.. (källa, ellan. och cajsa.) nu sitter ellan och är typ heelt wieerd för att hon ska till stockholm. nej, nu får de gå ner och hämta glas.

Nu ska vi se en till film. tror det blir G-force. Hahha, vet att vi är extremt mogna som sitter och kollar på barnfilmer. ;p

 Liten bild på min och Gambler (:
//Elin

film :D

Har precis kommit hem efter pizza på Oliveros med Ellan och Cajsa. När vi gick hem köpte vi godis på hemmakväll sen ostbågar och läsk på Willys. Nu står läsken ute på taket och vi ska starta den första filmen (:

Vet inte om jag sa det i min presentation, men jag fotar också ganska mycke ;p har en systemkamera och älskar att ta kort. här kommer en bild jag tagit . helt random utvald.



// Elin

Bilder

Heej! har suttit och kollat igen mängder av bilder, lägger upp några här :)
(jättedålig bild, jag vet)
det var 3 bilder på Gimmo, tänkte lägga upp fler egentligen men när datorn inte vill samarbeta går det inte alltid som planerat :( Nu ska jag tilll min kompis nathalie som fyller 15 år idag, GRATTIS TILL HENNE! :D hitta henne här: http://nallenpallen.blogg.se/ :D Även grattis till Ellan eftersom de vann en tävling så nu får de åka till stockholm, läs mer om tävlingen på http://ponnyfilurerna.blogg.se/. Nej, nu msåte jag gå och fixa mig, hejåå / Emma :)

the day so far,

tänkte skriva lite om min dag såhär långt,

började ganska bra. vaknar och tror att klockan är 12 mitt på dagen = extremt försenad ! kollar klockan, 04.50. aha, kanske inte så mycke. somnar igen och vaknar som vanligt vid 7. ligger kvar i sängen till 20 i 8, går upp och äter frukost sen tvättar jag håret. snabbt upp och föna håret, platta de och sminka mig. ska gå ner då jag inser att jag glömt klä på mig. gick runt i min morgonrock hela tiden. tog på mig första bästa kläder som låg på en stol. skyndade mig ner och ut, insåg att jag hade glömt min väska där uppe på mitt rum... asså jag vet inte vad det är med mig, förvirrad som satan ;s
men men, när jag kom till skolan fick jag reda på att jag inte skulle göra provet idag heller då läraren var borta. jahopp, pluggat allt i onödan. nej, inte onödan, för jag kommer ju få göra provet. men ändå.
resten av dagen gick faktiskt ovanligt bra. kom hem och fikade, och nu MÅSTE jag städa mitt rum :( cajsa och ellan kommer hit sen :D vi ska äta pizza, köpa godis och kolla film och vara allmänt tjocka. självklart ska vi blogga en massa med ;)
ska försöka skriva ett långt inlägg sen, har massa jag måste skriva av mig om. men hinner inte nu så det får vänta lite.
Ha det bra så hörs vi senare (:

//Elin

Hiss eller Diss ?

Vad säger ni, Hiss eller Diss till Foxfire´s pälsglans ?


Själv tycker jag att det är jätte bra, använder det ibland då det sitter kvar länge efter .

// Elin

prov,

biologiprov nu, faktiskt så sitter jag och skriver det precis nu ;p så detta är ett tidsinställt,
wish me luck , kan behövas..
skriver om dur det gick senare (:

//Elin


besöksrekord!

wie! nytt rekord i antal unika besökare, fortsätt gärna att läsa! :)
/ Elin&Emma

Presentation #2

Hejhallå! Som ni ser har vi ny header nu, dock ser jag fett j*vla retarded ut på alla bilder, fråga mig inte vad jag gör på ridbilden...? Måste lära mig redigera så jag kan göra en grym header någon gång,  med lite normala bilder på mig också ;) Till det jag tänkte blogga om: Presentation av mig själv.
Ja, jag heter Emma wallenborg är 14 år, fyller 15 i oktober. Rider i nuläget på ridskola i Alvesta, och brukar rida en B-ponny vid namn Gimmo, vi ska se om det snart blir en till häst som jag ska rida ett tag, men nu ska jag inte säga för mycket ingenting är bestämt än! Dock har jag haft ett uppehåll nu över julen och inte ridit Gimmo på ett tag, men ska börja nu till våren igen. Jag fick förfrågan när hans ägare Emma som då var 10 år hade brutit båtbenet. Då hade de precis köpt Gimmo, eller Rubin som han heter i Passet, och behövde hjälp med ridningen. (Jag har ingen aning om hur han fick smeknamnet Gimmo, tycker med att det är riktigt random)
(dålig kvalitet på bilden, kopierad från min egen bdb. har alla mina bilder på min förra dator som jag har lyckats slarva bort?! Skillad människa, jag vet...)
Gimmo är registrerad som svart, men jag tycker att han är mörkbrun. Han är 13 år gammal nu och är en korsning mellan sv. halvblod och shettis. I ridningen är han väldigt känslig och pigg. Jag själv tycker att ha är ganska lättriden, men ägarna har sagt att det inte är många som rider honom bra så jag vet inte... Vi connectar nog rätt bra han och jag, redan från första gången jag red honom gick det bra! I hoppningen hoppar han hus! Han har tagit sig över hagstängslet, och hur högt är det? 140 cm? Ja, han har kapacitet den hästen. Han är grymt pigg och framåt, blir lite het. Gimmo är en rätt typisk ponny, då han ibland bara kan få för sig att fjolla sig och hoppa åt sidan när man galopperar i full fräs i skogen, (inte så lätt att sitta kvar då, sjukligt snabba rörelser) men ibland sköter han sig så ypperligt att man blir lycklig i flera veckor. hm... vad ska jag skriva... jag rider han aldrig med varken spö eller sporrar, utan jag klarar mig utan! ridspö är ju endast till för tillrättavisning, inte bestraffning, det glömmer ni väl inte? kan skriva lite mer info om mig själv i ett annat inlägg, nu blev det ju mest om Gimmo :)        Hejdåå / Emma

Göteborg Horse Show

Som ni kanske vet var jag också i Göteborg. Har dock inte hunnit ta kort på sakerna jag köpte än, men ska skriva vad det va för något så kommer bild så fort som möjligt ;)

INKÖP:
- Ett kort rött hoppspö med bling
- Vita ridhandskar - Ska blinga dem med silvriga stenar, måste bara köpa först då de gamla tog slut.
- Röd/Vit/Marin grimma - Ser ut som en whitaker, fast är inte de ;p
- Marinblåa benlindor - Ska också blingas
Och till sist, de bästa köpet någonsin - en svart GPA Speed Air :D
Blev >-----------------------------------------------------------------------------------------------------------< sådär glad för hjälmen. Bästa köpet någonsin , ska ut och rida imon en runda, ska se om jag kan få med kameran då så kan jag fota det då . den ser bättre ut på huvudet än bara liggandes på något .

Är RIKTIGT nöjd med sakerna jag köpte. Vi ses igen nästa år, då med en lite större plånbok förhoppningsvis ;)

// Elin


Header

Tack Cajsa (ponnyfiluerna.blogg.se) för att du gjorde en header till oss igen :)
Hahah, man får vara glad att man har snälla kompisar som kan sånt när man själv är extreeeemt teknisk...

//Elin

Presentation,

Ah, nu kommer det en presentation av mig.

Jag heter Elin Bengtsson. Jag är 14 år, fyller 15 i juli, och går i 8an. Bor i Alvesta med mina två föräldrar och en lillebror. När jag inte är i skolan pluggar jag ganska mycket. Jag sätter ganska stor press på mig själv då jag inte nöjer mig med ett VG. Som det ser ut nu vill jag gå på Strömsholm, och där krävs ganska höga poäng för att komma in, men vem vet, framtiden kan förändras. Inte alls säkert att jag vill gå där om ett år när jag ska välja gymnasie. Förutom plugg rider jag. Rider lektion 3 ggr på 2 veckor (varje måndag och varannan onsdag). Nu har jag även en ponny som jag rider åt mammas jobbarkompis. Hoppade han för första gången igår. Riktigt rolig ponny, massa energi och krut i den gamla mannen. Hahah, man kan verkligen inte tro att han är 19 år.

Jag har ridit på ridskola sen jag va 4 år. Under de åren har jag både varit skötare, delfodervärd, halvfodervärd, delägare, helfodervärd o.s.v. Många av de hästar jag red i början är sålda eller avlivade nu, men den hästen som jag red när jag bestämde mig för att börja finns kvar idag. Tinto heter han, en liten svart shettis. Nu är han 24 år, så efter i sommar kommer han nog få stanna kvar hos Pia(en av ridlärarna). Det var på en barnridning. Jag var 4 år. Kommer till och med ihåg vem det va som ledde mig, men ska inte nämna namnet här på bloggen. Vi var tre stycken som red, två på stora hästar och jag på lilla Tinto. Jag red sist. Det var efter den gången som jag bestämde mig för att börja rida på lektion. Jag började rida sen har det bara fortsatt.

Är det något ni undrar om mig så är det bara att fråga i en kommentar (:

//Elin


Rubrik

Tjenare!
Jag har fastnat för bloggandet nu, haha :) Har funderat på några saker:
* Köpa en JW charles owen blå eller svart, vet inte riktigt.
* Åka på ett ridläger i år (ev. nästa år ifall det inte vill sig i sommar)! Det trodde jag faktiskt inte att jag skulle ens ha som tanke detta året, men jag har hittat ett som verkar intressant.
* Köpa en blå racesafe (isåfall blir det definitivt blå JW), dock har jag ju väst så vet inte riktigt vad mina föräldrar tycker om den saken...
* Låna en ponny! :D antingen från ett ridläger efter sommaren, från ridskola över sommaren (ifall jag skulle få låna från ark så skulle jag ta ratina) eller från en privatperson ifall det skulle dyka upp någon som behöver låna ut sin ponny. Vet redan två ställen som jag kan ha den på, så det problemet är lätt löst. Behöver också diskutera lite mer med mina föräldrar om det här,  pappa har godkänt det men tror inte han har pratat med mamma, och det skulle ju vara bra ifall de kunde hjälpa mig lite med både den ekonomiska och praktiska biten ;)
Till de två olika stallen:
Vi kan kalla de stall A och stall B.
stall A:
Fördelar:
* Ligger jättenära, kan snabbt ta mig till stallet
* Stor belyst paddock
* Går även att rida i hagen, den är grymt stor
* Massor av ridvägar
* Ligghall
* Billig stallhyra
* Äppelträd!! :D
Nackdelar:
* Ligger utmed en stor väg
* Inget hästsällskap som det ser ut nu
* Finns ingen hjälp, ingen att dela fodringar och in-utsläpp osv med
* Måste ha ännu en häst som sällskap
* Inget ridsällskap
Stall B:
Fördelar:
* Har tillgång till nästintill FULL service i stallet, MASSOR av hjälp
* 3 hästkompisar
* Rätt mycket ridvägar
* Finns en sjö att bada hästar i
* Flera olika hagar och åkrar att rida på
* Ridkompisar för mig
* har jag med en kompis kan den låna en häst så kan båda rida
* Behöver inte vara i stallet ifall jag skulle bli sjuk eller något
* Belyst paddock
* Känner ägaren till stallet, hon kan ge mig ridtips eller hjälp
* Troligtvis billig stallhyra
Nackdelar:
* Jag tycker det är långt till stallet (typ 20 min med cykel)
* Liten paddock! Går att hoppa 1 eller 2 hinder i den. max.
* Måste åka iväg till ridhus eller ridbana (20-25min) ifall jag vill hoppa eller träna på större yta
* Stallet ligger typ längst upp på ett berg, asjobbigt att cykla ut dit :(
Vilket stall hade ni valt?

GHS

Hej igen! Som jag sa så skulle jag lägga upp bilder på vad jag köpte, här kommer de:
random xdrandom igen
Stövlarna är av märket Ferro Di Cavallo, det har jag faktiskt aldrig hört innan. Cavallo vet jag ju, men tror inte det är samma? ;)
* Ridstövlar
* Rosa glitterspö
* Vita ridhandskar (kostade 20kr?!?!)
* Ljusblå/gå grimma (till Gimmo som ni nog inte känner till än)
ah, det var ju stövlarna, sedan resten var rena impulsköp som jag egentligen inte behövde ;)
SNÖN SMÄLTER!!!! och jag är glad? Det är ovanligt! / Emma

RSS 2.0